13 Ekim 2010 Çarşamba

Şampiyonluk duran toplar yüzünden kaçabilir

Yıllardan beri çekmedik duran toplardan çektiğimiz kadar. Belki son üç senedir sakatlık sorunundan da çekmişizdir duran top kadar.
Eskiden yiyorduk ama atıyorduk da , görmezden geliyorduk o zaman yediklerimizi. Ama şimdi Hagi yok , son 9 senedir yok. Ve duran toplarımızın başına bazen Sabri , bazen Ayhan , bazen Arda geçiyor. Duran top sorunundan sonra 2007 - 2008 itibari ile de başladı bir kaleci sorunu. Orkunlar , De Sanctisler , Leo Francolar... Bunlara verilen parayla ve verilen tazminatla iyi bir kaleci getirilirdi. Sonuç malumunuz, 2010-2011 sezonu oldu hala kalemiz büyük bir soru işareti.
2010 - 2011 sezonu başlayalı 7 hafta oldu. Galatasaray 8 gol yedi , 3 kere mağlup oldu. Yenilen gollere bir bakalım. Sivasspor'dan 2 gol yendi 1'i duran top. Bursaspor'dan 2 gol yendi , 1'i duran top. Eskişehirspor'dan 1 gol yendi, kalecimiz boşa çıktı. Sonraki iki maç Bucaspor ve Gaziantepspor , onlar da ligin en az gol atan iki takımı 4'er golle. Onlardan gol yenmedi. ( Tebrikler bize ) İstanbul Belediye'den 1 gol yendi , o da duran top. Sonraki hafta Karabükspor'dan iki gol yendi , 1'i penaltı diğeri yine duran top.Karabükspor maçında Ufuk'un iki frikikte kurduğu barajı hiç unutmayacağım. Cernat da zeki bir oyuncu ve o açığı çok iyi değerlendirdi ikisinde de.
7 haftada yenilen 8 golün sadece 2'si normal karşılanabiliyor 6'sı kaleci hatası (1) ve duran top (5).. Buna karşın kaç tane duran toptan gol attık ? 1.Ve en önemli rakibimiz Fenerbahçe bir duran top ustası. Galatasaray'ın kaybettiği puanlar , Fenerbahçe'nin kazandığı puanlar arada şimdiden 9 puanlık açık yaratıyor 7 haftada.
14. haftadan sonra güncelleme yapacağım bu konuda.
Milli takımımızın defans hattını neredeyse Galatasaray oluşturuyor. Belçika ve Azerbaycan'dan da duran toptan gol yememiz pek tesadüf değil.
Alt yapımızla övünen bir takımız - o kadar da övünülcek bir alt yapımız yok artık - ve alt yapıda topa göre pozisyon alınması öğretiliyor mu bilmiyorum. Fatih Terim'in Uefa finalindeki soyunma odasına üstüne basa basa söylediği '' topa göre pozisyon !!! ''
Belki de şu an boşta duran ve bir teknik direktörün istifasını bekleyen Güvenç Kurtar'dan yardım istenebilir bu sorun için. Herhangi bir takımının bugüne kadar duran toptan gol yediğini görmedim. Bu konuda kendisi de kendisini övüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.