16 Ekim 2010 Cumartesi

Hayırdır inşallah - Aziz Yıldırım Açıklamaları

Türkiye hiç görmediği bir derbi haftasına giriyor Pazar'dan sonra. Dünya'nın ilk 3 derbilerinden dediğimiz , artık öyle değil, Fenerbahçe - Galatasaray derbisi var önümüzdeki hafta. Her derbiden önce medya ortamı gerer , futbolcular birbirine laf atar , yönetim kanatlarından ortamı iyice bulandıracak açıklamalar yapılırdı. Bunun neticesinde de eskiden maç sırasında olan kavgalar maç öncesi ve sonrası da yapılmaya başlanırdı.
Spor medyası son üç gündür Arda Turan - Erman Toroğlu ( bence Yalova Kaymakamı ) gerginliğini en üst seviyeye çıkartmaya çalışıyor. Bir derbi klasiği olarak görmek mümkündü bunu. Gördüğümüz en iğrenç bir yüklenmeydi bu bir tarafa. Bir kişinin özel hayatını konu alarak gündem yapma ve o takımı karıştırmaya yönelik bu girişim medya maymunları tarafından ilgi görse de kulüpler tarafından ilgi görmedi.
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören Arda konusunda Arda'nın haklı olduğunu dile getirdiler ve bizleri şaşırttılar. Özellikle Aziz Yıldırım'ın Arda'yı desteklemesi çok önemliydi. Derbi haftasına girerken böyle bir destek alışmış olduğumuz bir şey değildi. Arda'nın sakat olması ve oynamayacak olmasından kaynaklanmıyor bu durum. Adnan Polat ve Aziz Yıldırım'ın ligimizi değerini yükseltmek adına dayanışma içine girdiği örneklerden biri. İki başkan sayesinde lig yayınlarından kulüpler çok daha fazla maddi destek buldu. Aziz Yıldırım senelerdir yayıncı kuruluşların çok daha fazla maddi destek sağlaması gerektiğini dile getiriyordu. Adnan Polat'ın desteğiyle bu hayata geçmiş oldu bu sene.
Aziz Yıldırım'ın ''Arda'nın şerefsiz demesi yerindeydi'' diyerek adam haklı beyler'e getirdi lafı. Yıllardır ucuz spor haberciliği yapan bazı kişilere , milleti koyun yerine koyan bazı sözüm ona gazeteciler bundan bir şeyler kaparlar umarım. Milletin artık ucuz reyting yapma hareketlerine karnı tok. Bir derbiden önce bir Galatasaraylı futbolcu bir Fenerbahçe başkanından destek görüyorsa sözün bittiği noktadır. 
Pazar'dan sonra bu pembe tabloda gözüken derbi haftası değişecek mi bilmem ama Aziz Yıldırım'a olması gereken desteği için teşekkür ederim.

1 yorum:

  1. Aziz'in Arda sevgisini ve Erman nefretini hepimiz bildiğimiz için bana çok enteresan bir şeymiş gibi gelmedi. He dersen ki Aziz Yıldırım ile Adnan Polat arasından su sızmıyor ne ayak ? işte ona katılmamak mümkün değil .. sen ile benden pek farkları yok gibi :)..

    YanıtlaSil

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.