17 Ekim 2010 Pazar

Maç sonunda koşan oyuncu...

Galatasaray 2010-2011 sezonua başladığı gibi devam etmeye, art arda mağlubiyetler almaya başladı. Yetersiz kadro , formsuz oyuncular , ne yepmaya çalıştığı bilinmeyen teknik direktör söylemleri art arda alınan dört galibiyetten sonra (mucizevi seri) tekrar başladı. Galatasaray evinde Ankaragücü'ne 4-2 mağlup oluyor , yenilgi normal karşılanabilir belki ama 4 tane gol yenmesi hele kendi evinde kabul edilebilir bir şey değildi.
O kadar sinir harbinden sonra maç öncesi ve sonrasında bir güzel şey bir de kötü şey akıllarda mıh gibi yerini alıyor. 105 yaşında , kulüple aynı yaşta olan Fatma Nine stada davet ediliyor ve tribünleri selamlıyordu. Kadıncağızı kahrettik bu gece. Ve maç sonu... Bitiş düdüğü geliyor , Mustafa Sarp ve Aydın koşarak soyunma odasına geliyordu. Hani bir pozisyonda rakibini koşarak takip etmekten vazgeçip yerinde duran Mustafa Sarp...
Ben birçok kişinin aksine mevcut kadro düşünüldüğünde Mustafa Sarp'ı yetersiz bulmuyorum. Mücadelesi , hırsı ile mevcut önliberolardan formay ilk alacak kişi. Şanslı adam çünkü rakipleri Barış , Ayhan ve bir numarasını görmediğimiz Cana... Ama artık ben bir taraftar olarak Mustafa Sarp'ı bir dakika o forma ile görmek istemem. Maç bitiminde koşarak soyunma odasına gitmesinin bir açıklaması olamaz. O ruhsuz takımın ruhsuz oyuncularından biri olarak tribünler tarafından ıslınacaksın , onu hakettin ve cezanı çekeceksin. Yavaş yavaş gideceksin soyunma odasına ve o cezayı çekeceksin.
Biz Ali Sami Yen'de Hagili , Bülent'li , Popesculu , Hakan Şükürlü efsane kadromuzla da Fenerbahçe'den 4 yedik , Chelsea'den 5 yedik. Ama hiçbiri soyunma odasına koşarak gitmedi maç bitimi. Nedeni basit , çünkü o koşacak enerjileri yoktu , kalmıyordu maçtan sonra... Her şeylerini veriyorlarda maçta !
Taraftar da her maçtan galibiyet beklemiyor ama her maçta o formanın hakkını vermenizi bekliyor. Klişe oldu artık bu söylem ''formanın hakkı'' , dilimizde de tüy bitti ve sıradanlaştı ama sıradanlaştıranlar utansın.
Biz yine koşacağız , cimboma geleceğiz. Haftaya Kadıköy'de görüşmek üzere sarı - kırmızı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.