23 Ekim 2010 Cumartesi

Bir derbi arefesi anatomisi

Sıradan bir derbi haftasını bitirdik ve geldik son güne. Bugün de derbi ile ilgili rüyalar görülecek , iki gün önceki rüya da yenip dünkü rüya da yendiğin bir derbi maçı için son gece artık.

Kimileri umutsuz , kimisi tedirgin , kimisi inanıyor , kimisi bu duygulardan çıkmış maçın zevkini çıkarıyor öncesiyle...

Geceden sıraya girilen buna rağmen sabah 11'de gelenlerden sonra binbir zorluklarla bileti alınmış, biletix görevlisinden bileti alıp eline değdiği an Nirvana'ya ulaşmış hissiyatı veren derbi. Bilet cüzdandayken habire '' lan cüzdana mı koydum '' veya çekmeceye koyduktan sonra '' lan çekmecede duruyor mu'' diye habire bileti kontrol ettiren derbi..

Mütemadiyen maç oynanıyor kafada.. İlk golü yersek şöyle olur , ilk golü atarsak sonraki 10 dakikayı nasıl geçiştiririz , rakip veya biz kırmızı yersek nasıl şekillenir maç vs vs vs.. ''Oynayacaksınız , oynadınızzz'' replikleri geliyor akla arada sırada. '' Oğlum göreyim sizi , göreyim sizi , GÖREYİM SİZİ!! ''  replikleri arasında kahvaltı yaparken bir iç titremesi yaşatıyor derbi..

Sabah 10-11 dolaylarında Mecidiyeköy'e geçilir , 2-3 bira içilir ( tadında bırakarak) , fenere giydirilir son ses ( maçta ses kalmaz sonra ) ve düşülür Kadıköy yollarına...Yolda herkes kendini bir komando falan sanır , fehtetmeye gidiyoruz ya karşı yakaya.. Köprü üstünden bir taşlar gelir , sen o taşları geri atmaya kalkarsın polis seni götürür falan. İlginç şeyler de olacak tabi.

Fırtına öncesi sessizlik mevcut Galatasaray tarafında.. İdmana kimler katıldı bilmiyoruz.Cana , Baros , Neill oynayacak mı haberdar değiliz. Derbi haftasında ilk 2-3 günü teknik direktörsüz geçirdik. Bu maçın taktikle teknikle kazanılmayacağına inanlardanım ben gerçi. Biraz şans yanında olacak , senin yanında değilse rakibinde de olmayacak. Birinin kıçına başına çarpıpı gol yeyip demoralize olmayacaksın.

Selçuk'un oynamaması büyük bir şans Galatasaray için ! Bu ismin oynanmamasını şans görmek rakibe karşı nasıl şanssızlıklar yaşadığımıza bir kanıt aslında..

İlk 15 dakikayı gol yemeden atlatalım ve duran toptan gol yemeyelim. Absürd sarı veya kırmızı kartlarla dezavantajlı duruma düşmeyelim ilk anlarda maçın sonucu '' Yeriz atarız bu maçı alırız ! ''

Derbide sahada görmek istemediğimiz hareketleri , tribünde olmasın dediğimiz olayları görürüz umarım kimse yara almadan zarar görmeden. Futbol günü olsun yarın. 

Ve Servet Çetin... Yarın çağrıldığında erkeksen tribüne gelme...

Adettindir , Vapurla olmasa da bu kez yine ,, elinde sonunda bir şekilde - GELİYORUZ! -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.