12 Ekim 2010 Salı

Hiddink 8 milyon euro edecek mi ilerde?

Türk Milleti olarak huyumuzdur bir kafeye , lokantaya girdiğimiz zaman şu kadar kişiden ortalama şu kadar yapsak bu kadar ciro , maliyet şu olsa diye kabaca karı hesaplamamız.
Türk Milleti olarak da futbola ilgimiz aşikar , futbola ilgimiz olduğu kadar futbolcuların ve teknik adamların da kazancıyla da ilgimiz çok haliyle.
Yıllardır tartıştık Fatih Terim'in aylık aldığı 120 bin TL'yi. Euro cinsinden yıllık kazancına bakacağımız vakit 12 x 120 bin tl  = 1 milyon 440 bin TL.. Euro 2 tl desen , 720 bin euro alıyordu Fatih Terim Milli Takım başındayken. Gazetelere manşet olan kazancı 720 bin euro idi yani.
Ve Hiddink. Ortalarda lafı geçen ücret yıllık 8 milyon euro. Aylığa vuralım hadi. 16 milyon Tl  yapıyor , aylık 1 milyon 330 bin TL.
Bu para bu dahi teknik adama ne diye veriliyor ? Bizi Avrupa Şampiyonasına götür orada ilk 8 , ilk 4 hadi olursa finale taşısın bizi diye. Fatih Terim ne yaptı peki ? Bunu başardı.
Hiddink'in aldığı para helali hoş olsun , hakettiği sürece. Hiddink A milli takımımız ile 4 resmi maça çıktı. Kazakistan maçını kazandık ( kendisine gerek yoktu zaten) , 10 kişi Belçika'yı yendik zar zor kendi sahamızda ve normal bir Almanya mağlubiyeti ardından gelen Azerbaycan mağlubiyeti. İrdelenmesi gereken şey burada çok kötü oyun ve yanlış kadro seçimi. Azerbaycan mağlubiyeti bu kadar kötü oyun ve yanlış oyuncu tercihlerinden sonra normal geliyor futbolseverlere. Her puanın 2012 için çok önemli olduğunu bile bile , millet olarak bunu en iyi bizim bilmemiz gerekirken yine ''yumurta kapıya dayanınca hallederiz'' düşüncesi ile saçmalıyoruz.
Hiddink Türkiye Süper Ligi'nde yedi maç seyretti sadece oyuncuları tanıma amaçlı. Yedi maçta oyuncu tanıma özelliği vardır diyelim geçelim. Çağrılan kadroyu tartışmadan direkt forma giyen oyuncuları tartışalım. Haftalardır sakat Sabri , ''hem de sol bek''. Haftalardır sakat Hakan Balta.. Haftalardır kendi takımında forma giyemeyen Tuncay , Hamit ve Semih.. Bursaspor'da çok az süre alan Sercan, onu da sol kanatta oynatmak nedir? Formsuzum diye bağıran, çağıran Nihat. Bu sayılanlar forma giyenler sadece. Aday kadroda daha ne isimler var. Ama Valencia'da oynayan Mehmet Topal yok ( sonradan sakatlandı). Şampiyon Bursaspor'un en önemli silahları Volkan Şen ve Ozan İpek yok.
Hiddink alsın parasını bir güzel ama haketsin. Gitsin Stoke City maçına Tuncay napıyor , kulubede oturuyor mu bir baksın.. Azerbaycan maçında alınamayan 1 puanın bile ne denli önemli olduğunu 2012'de anlayacağız.
İnşallah bu kez anlamayız. Çünkü bizim sorunumuz turnuvaya katılamamak. Bir katılsak ne yapabileceğimizi biliyoruz , dünya biliyor.
İlk dört maç oyun olarak da alınan sonuçlar olarak da fiyaskoydu. Umarım aldığı parayı hakeden bir performans sergiler Hiddink.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.