29 Mart 2012 Perşembe

Futbolumuz Nereye Gidiyor?

İstanbul'da yapılan Uefa Kongresinde Uefa Başkanı Platini ve Uefa Genel Sekreteri İnfantino açık açık şike veya teşvik suçunu işleyenlerin bir an önce cezalandırılmasını, eğer TFF cezalandırmazsa Uefa'nın üzerine düşeni yapacağını deklare etti. Belli ki artık yumurta kapıya dayandı, TFF'nin olayı cezasız şekilde kapatmaya çalışma girişimleri sonuçsuz kaldı. Demirören'in Platini'yi ziyaretinde konuyu açıp lafı ''ceza vermek istemiyoruz'' temalı konuşmasından sonra Plati'nin kapıyı göstermesi zaten Uefa'nın duruşunu gösteriyordu açıkca.

Sokaktaki vatandaş bile artık tapeleri okuduğunda, savunmalara baktığında şike ve teşviklerin, girişimlerin olduğunu açıkca görüyor. İşin garip tarafı artık TFF'nin davranışlarının yanı sıra söylemleri ile şikenin yapıldığını ama ceza vermek istemedikleri söylüyor açıkca.

Bir ülke düşünün, hukuk sistemiyle yönetilen ama kanunda yer alan maddelerin uygulanmadı. Rant için bazı kulüplere uygulanıyor, bazı kulüplere uygulanmıyor.

''şike ve teşvik suçunu işleyen 8 takım düşerse büyük bir maddi kayba uğrarız, ortada lig diye bir şey kalmaz'' düşüncesinin arkasına sığınıp ceza vermek istenmemesi asıl bu ülkede futbolu bitirecektir. Uefa'nın vereceği cezayı bile sineye çekip ''Avrupa'ya 5 sene gitmeyiz, ne olacak sanki'' düşüncesi TFF başkanı Demirören tarafından dillendirip kamuoyunun alıştırılmasına çalışılıyor. Evet, zeka düzeyi alt sınırda olan, oldu bittiye getirilip Beşiktaş başkanlığından TFF başkanlığına geçen Demirören'in ülke futbolunu geriye götüreceği aşikardı. Bu olaya yargılanan tüm kulüplerin bile ses çıkarması gerekirken, şikeye karışmış tüm kulüplerin taraftarı da bu düşünceye yönlendiriliyor. Nasıl bir mantık ürünüdür, ''Ceza vermeyelim, Uefa'nın vereceği Avrupa'ya gitmeme cezasını çekelim hep beraber'' düşüncesi. Vizyonunuz da, misyonunuz da batsın.

Hergün rezil olmaktansa, 1 sene küme düşün sonra tekrar çıkın Süper Lige. Hem cezanızı çekerek temizlenin, hem ülke bu kaostan kurtulsun. Kendi çıkarınız için koskoca ülke futbolunu uçurumdan aşağı atıyorsunuz. Bundan 10 sene sonra da 50 sene sonra da bu rezillikle yaşarsınız Avrupa'ya gitmemeyi kabul ederseniz.

Ülke futbolumuz tez zamanda umarım şikeci kulüplerden, şikeye çanak tutan şikeci kulübün başkanı Demirören'den de, şikeci tüm yöneticilerden de kurtulur.

TFF'nin ceza vermediğini ve 5 sene süreyle Avrupa Kupalarına katılmadığımızı bir düşünün. Bırakın o 5 seneyi yaşamayı, sadece bir düşünün. Böyle bir rezillik olamaz.

Neden bu şikeci kulüpler cezasını çekip bir alt lige düşmüyor da, bütün kulüplerin 5 sene boyunca Avrupa'ya alınmaması uygun görülüyor anlamak mümkün değil.

Başta Galatasaray'ın, sonra Bursaspor'un dik duruşlarına her zamankinden çok daha ihtiyacımız var. Bu kez kendileri için değil ülke futbolu için bu duruşu sert bir şekilde göstermeliler, taraftarlarıyla birlikte büyük organizasyonlar düzenleyip tepki göstermeliler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.