14 Mart 2012 Çarşamba

Yaşasın : Derbi var

Geldi yine bir Fenerbahçe - Galatasaray maçı.. Derbi maçının başlama saatine yaklaştıkça zamanın adeta durduğu bir dönem daha geçiriyoruz. Kafalarda maçlar oynanıyor, erken gol bulma olasılıkları yapılıyor, atmosfer gözlerde canlandırılıyor.

Her şeyden önce bir futbol bayramı yaşayacağız. 90 dakikanın sonucunda sevineceğiz veya üzüleceğiz ama Gençlerbirliği maçından itibaren tam 7 gün içerisinde bu heyecanı yaşamak bambaşka.

Galatasaray'ın 9 puan farkla Kadıköy'e gitmesi play off açısından pek bir şey ifade etmiyor açıkcası. Eğer Galatasaray 3 puanı rakibine verirse fark 6 oluyor ve puanların play off'ta yarıya bölüneceği düşünülürse avantajın çok küçük bir dilimi kalıyor. Fenerbahçe de bu hesapları yapıyordur muhtemelen. Onlar için kazanmak her şeyden çok daha önemli.

Yıllardır baskıyla çıkan Galatasaray'da kafalar rahat. Kaybedeceğimiz sadece üç puan. Rakibin kaybedeceklerini şöyle bir sıralarsak ;

1- 11 senedir evinde Galatasaray'a yenilmeme serisi sora erecek. Bu Fenerbahçe için belki de şampiyonluktan daha önemli.
2- Fark 12'ye çıkacak ve iyice demorolize olacak Fenerbahçe daha sonraki maçlarda da puan kaybı yaşayacaktır şampiyonluk umutlarını play off'a taşıyamayabilir.
3- Fenerbahçe'nin kendi evinde iki senedir yenilmeme serisi var. Olası bir Galatasaray mağlubiyeti ile bu seri de sona erecek.
4- Taraftarın aylardır beklediği bir maç bu. Bu açıdan da büyük baskı altındalar. Olası bir mağlubiyet taraftarın tekrardan Samandırayı basıp ''are you big player'' demesini sağlayabilir bazı futbolculara.

Galatasaray taraftarı rahat. Takımına , hocasına güveniyor. Bu sene şanssızlık olmayacağına inanıyor. Bizlerin tek isteği şansın bizden yana olmasa da rakipten de yana olmaması. Gerçekten bir kere de olsa iyi olan kazansın Kadıköy'de.

Fenerbahçe ilk 10-15 dakika büyük bir baskı kuracaktır ve bu baskıdan sonra kontrolü Galatasaray ele geçirecektir. Necati'nin derbi tecrübesi, Elmander'in inanılmaz formu Melo - Selçuk uyumu Galatasaray'ın en güvendiği olgular derbide. Fenerbahçe'ye karşı eksik oldukları konu sol kanat. Fenerbahçe'de Stoch çok formda. Galatasaray'da Emre'nin mi Riera'nın mı oynayacağı bir muamma. Galatasaray'ın sağ bekinde Eboue gibi Avrupa'nın önde gelen sağ beklerinden biri olması büyük şans Stoch'a karşı.

Fenerbahçe'nin her zaman önde olduğu duran toplar konusunda taraftar artık eşitlendi diyebiliriz Selçuk sayesinde.

Mükemmel bir karşılaşma bizi bekliyor.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım.. Trabzon'u play off''ta tutan Kuddusi gibi kafasında tilkiler oluşmadan maçını yönetir umarım. Play off heyecanı düşünülerek yapılabilecek hatalar malesef kafamızın bi köşesinde.. O stadda bu gözler Hüseyin Göçek'i , Ali Aydın'ı, Bünyamin Gezer'i gördü...

Bir çift laf da deplasman yasağına tabiki. Böyle zorbalık, böyle kısıtlama olamaz. Güvenliği sağlayamama acizliği böyle bir yasağı getirmemeli. Dünya'nın hangi bölgesinde böyle bir yasak var bilmiyorum. Umarım en kısa zamanda bu saçma yasak ortadan kalkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.