1 Mart 2012 Perşembe

F8 için saldırın ve savunun

Galatasaray Medical Park bugün tarihinin em önemli karşılaşmalarından birine çıkıyor. Deplasmanda bir başka basketbol ekolü olan Olimpiyakos ile F8 mücadelesi verecek. 1 sayıyla Galatasaray'ın yenilmesi dışında, galip gelen taraf F8'e kalacak. Tam bir final maçı. Olimpiyakos taraftarı bu sezon ilk defa takımlarının antrenmanına giderek oyuncularına destek verdi.

Takımımızın buraya kadar geldiği süreçte büyük mücadeleler vermiş ve artık F8 için tek engel kalmış durumda. Son 16'da 3 takımı bulunan Türkiye'de son 8 için şansını sürdüren tek takım Galatasaray.

Galatasaray bu sezon Euroleauge elemelerinden katıldı. Büyük bir direnç gösterdi. İlk turdaki rakipleri Barcelona, Siena, Unics son 8'e kaldı. Bu bile nasıl zorlu yollardan geldiğini gösteriyor. Son 16'daki grubunda Cska gibi süper bir güç ve Olimpiyakos gibi bir ekol var.

Son 16'da büyük şanssızlıklar yaşadı Galatasaray. Şayet deplasmanda Efes'i yense şimdi son 8 garanti idi. Efes kendi sahasında Olimpiyakos'a yenilmeseydi yine Galatasaray son 8'deydi. Galatasaray bugün 1 sayıyla yenilirse F8'e kalan takım olacak ama 2 veya 3 sayıyla yenilirse büyük bir trajedi olacak. Bu durumda Olimpiyakos'un Abdi İpekçi'deki maçta saha ortasından atıp maçı uzatmaya götürdüğü maç onlara F8 yolunu açmış olacak. Böyle bir talihsizlik yaşamaya mahal vermeden takımımız umarım galibiyetle döner ve F8'e kalır. Bu grupta bari son maçta şans bizimle olsun ve Yunanistan'dan F8'i kapıp gelelim inşallah. Hakkımız olanı istiyoruz.

Galatasaray inanılmaz direnciyle bazı maçlarını resmen 6 kişi oynadı. İçerdeki maçlarında taraftarın müthiş desteği ile 7 kişi bile oynadı diyebiliriz. Deplasmanda taraftarımız olmayacak malesef ama takıma ve koça yazılan mektupla onların arkasında olduğumuzu bildirdik. Umarım maçı ve F8 biletini alıp gelecek yenilmez armada.

Takım yensin yenilsin, bize inanılmaz mutluluklar yaşattı. Yarın 11.45'te Türkiye'ye dönüş yapıyorlar. Onları karşılamak işi olmayan her Galatasaray taraftarının asli görevi haline geldi.

Şans bir kere bizimle olsun. Başarılar yenilmez armada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.