20 Şubat 2012 Pazartesi

Yıldırım Demirören ve TFF Başkanlığı

Futbolumuz zor bir süreçten geçtiği gibi inanılmaz şaşırtıcı bir dönemden de geçiyor aynı zamanda. Futbolumuzdaki  kaostan bahsedenler futbolumuzda kaos üstüne kaos üretiyor, asıl sorunu sürekli öteliyor bu süre zarfında da ahlak ve etiğe uygun olmayan kararlara imza atıyorlar.

3 Temmuz'dan bu yana verilen demeçleri, alınan kararları şöyle alt alta koysak zor bir sürecin yanında nasıl komik olaylara tanıklık ettiğimizi görürüz. Bir çok defa bu değişen demeçlerden bahsettik. Şimdi karşımızda biraz daha vahim, bununla birlikte biraz daha komik ve en önemlisi biraz daha etik ve ahlak dışı bir olay var. Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığına adaylığını koyması ve bu adaylığı bir çok kulübün desteklemesi.

Federasyon tarihinin gelmiş geçmiş en basiretsiz başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dır kuşkusuz. Fenerbahçeliliğinden olsa gerek alması gereken kararları bir türlü alamadı, olayı genel kurula pasladı. Genel kurul büyük bir duruş sergileyerek maddeyi değiştirmedi. Bunun da büyük pay sahibi olduğunu düşündüğüm olay gerçekleşti ve Mehmet Ali Aydınlar istifa etti. Yıldırım Demirören genel kurulda Mehmet Ali Aydınlar'a güven tazelemesi konusunda öneri getirmişti. Bu öneriyi getirirken aklının bir ucunda başkanlık düşüncesi var mıydı bilmiyoruz tabi.

Rengi bu kadar belli bir başkan adayının daha da ötesi şike konusunda görüşü ''gerekirse Avrupa'ya gitmeyelim'' olan bir başkan adayının nasıl bu kadar destek görmesini anlamıyorum. İddianamede adı geçen Beşiktaş'ın başkanı, TFF başkanı olacak büyük ihtimalle. Hangi ahlaka, etik davranışa uyar sizce bu? Daha basit bir soru soralım. TFF Başkanı olma kriterlerinden hangisine uyuyor Yıldırım Demirören de bu kadar destek görüyor ? Bu konuda Süper Lig takımlarından Galatasaray , Bursaspor, Orduspor ve Ankaragücü'nün dik duruşlarını da yine tebrik etmek gerekir.

Futbolumuzu yönetenler malesef tamamiyle çamura batmış, mantıklarını kaybetmiş çırpındıkça batan bir görünüm sergiliyorlar. Ünal Aysal'ın en başında dediği gibi bu sorunu zamana yayarak daha da içinden çıkılmayacak bir kaosa sürükleyenlere tek dileğimiz futbolun patronları Uefa ve Fifa gerekli cezayı vermeleridir. Yaptığı Beşiktaş ve Kulüpler Birliği başkanlıklarında çok kötü bir yönetim gösteren Yıldırım Demirören'in TFF Başkanı olursa Türk Futbolu'nu daha da geriye götüreceği aşikardır. 4 Süper lig takımı ile birlikte Bank Asya ve alt lig takımlarının delegeleri umarım bu oyunu bozacaktır.

''Yeter Yıldırım Demirören Yeter'' sesleri Türkiye'nin her stadında yükselecektir. Şike olayına bakış açısını zor da olsa bir kenara bırakalım, Beşiktaş başkanlığından TFF başkanlığına geçişi tüm futbolseverlerin sorgulaması gerekmektedir. Futbolu kendi rantları için kaosa sürükleyenlerin unuttuğu bir gerçek var ki, futbolun en büyük demirtaşı taraftardır. Onları bu güzelim oyundan bir soğutursanız, feriştahı gelse bu durumu düzeltemez. Benim gibi binlerce insanın midesi bulanmış ve seneye kombine alıp almamayı şimdiden düşünüyordur.

Uefaya 65bin mail atan temiz futbol insanı önümüzdeki günlerde tekrar bilgisayar veya fax başına geçmeli. Futbolun sadece sahada oynanacağı günlerin gelmesini ümit ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.