21 Şubat 2012 Salı

Aziz Yıldırım Savunması

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunma metnini  http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=28044 ve metnin devamını  http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=28046 linklerinden okuyabilirsiniz.

Uzun bir savunma veren Aziz Yıldırım savunmasına Fenerbahçe'nin tarihi ile başladı. Geçmiş zamanlardaki maçları kupaları, Türkiye'deki gücünden bahsetti. Kendisine yöneltilen suçlarla bir alakası olmasa da bunları dile getirmesi kendisi açısından çok önemliydi. Zira Aziz Yıldırım arkasına Fenerbahçe camiasını ve özellikle taraftarını almadan bu gücü kullanmadan yapamazdı. ''25 milyon taraftar susuyorsa biz cezaevinden mesaj vermediğimizdendir'' demek aba altından sopa göstermenin ötesinde diretk bir nevi şantaj niteliğinde. ''Biz istersek milleti sokağa dökeriz, kaos yaratırız'' amacı güden bir söz. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe tarihinden, Kurtuluş Savaşı yıllarında aldıkları kupadan bahsetmesi savunmayla alakası olmasa da taraftarı gazlama açısından kabul edilebilir bir şey. Bunun tasarrufu Fenerbahçe taraftarındadır. 

Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın 2-2 biten Sturm Graz maçını niye şikeyle suçladığına anlam veremedim. Savunmada anlam verilemeyen o kadar çok şey var ki bunu mazur görüyoruz. Diğer maçın bitişiyle birlikte kendisine yarayan skoru koruma amaçlı top çevirmek suçsa zaten Fenerbahçe'nin ''yanlış anons'' neticesinde Bursaspor - Beşiktaş maçını 2-2 sanıp top çevirmesi de şikedir sanırım. Herneyse bunlar dikkate alınıp yorum yapılacak şeyler bile değil esasında. 

Başkanlık döneminde ilk başta iyi ilişkiler içinde olduğu sonra sözünü geçirememeye başladığı Gfb taraftar grubu ile ilgili de ilginç şeyler söylendi. Kendisi Gfb grubuna sürekli zorluk çıkarmakla uğraşan bir başkan iken, polisleri Fenerbahçe taraftarına karşı orantısız güç kullanmakla suçluyor, Gfb'yi savunuyordu. Bu söylemlerin de kendisine yöneltilen suçlarla bir alakası yok evet. Ama psikolojik olarak kendini güzel savunma adına güzel söylemler. 

Aziz Yıldırım bu günlerde Gfb'yi bile savunuyor derken ''Şikeyi ben değil, Gfb lideri yapmıştır ama Savcı Berk de kendisinin Gfb olduğunu söylemiş ve takipsizlik kararı vermiştir o kişi hakkında.'' dedi. Çok ucuz ve yine ne demek olduğunu anlamadığımız bir cümle. Aziz Yıldırım yapmamış olsa bile, Gfb lideri Menemenspor adına yapacak değildi sanırım şikeyi ?

Metinde saçma gelecek bir çok şey mevcut ama bazı yerlerde , özellikle operasyonun şike değil Fenerbahçe ile ilgili olduğu konusunda güzel tespitler var. 

Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınma sürecinde ve hastanedeki zaman zarfında gördüğü muamele tüm kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Her şeyi bırakın 60 yaşındaki bir adama yapılmayacak muamele. Hastanede adresinin Metris olarak yazılması daha ifadesi alınan bir kişi için büyük ayıp ve çirkin bir olaydır.

Aziz Yıldırım'ın en büyük dayanağı şu. Eğer operasyon şike operasyonu ise neden tüm takımlar değil de belli başlı takımlar dinleniyor? Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor temsilcilerinin konuşmaları tapelerde görüyoruz aslında. Burda sormak istediği şey Galatasaray'ın neden hiç bir tapesi yok.
Suç unsuru görülmediği takdirde tapenin de oluşmadığını kendisi de biliyordur aslında. Burada manşetleri süsleyip, ''Yargılanan Fenerbahçe'dir'' düşüncesini güçlendirmek istiyor. Güçlendirip güçlendirmediği yine Fenerbahçe taraftarının tasarrufundadır.

8 aydır hazırlanıyor bu savunma. Savunmanın girişi Fenerbahçe tarihi, gelişmesi savunma yerine başkasına saldırı, sonuç bölümü ''yapacak olsam şöyle yapmaz mıydım'' tarzı savunma. 

Gelişmeleri merakla takip ediyoruz. Bir an önce şu şike operasyonu neticilendirilip futbolumuza dönmek istiyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.