11 Temmuz 2011 Pazartesi

Futbol hiç bu kadar kirlenmemişti...

3 Temmuz 2011 Pazar günü başladı gözaltılar. İlk duyduğumuzda hepimiz, ''ne de olsa bırakırlar bir iki saate'' dedik. Futbolun kirli olduğunu bilmemize rağmen, ispatlanamadığı için kendimizi kandırıyor içimizde tutku yapmaya devam ederek koşuyorduk takımımızın peşinde bunca yıldır.

Soruşturma derinlemesine devam edildi, gazetelere şike fotoğrafları yansımaya başladı. İçimiz kıpır kıpır oldu, galba bu kez ciddiler dedik. Ardından Emniyet Müdürlüğü'nün resmi duyurusu geldi. '' 19 maçta şike ve teşvik yapıldığı belirlenmiştir.'' diye. 25 kişi tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahıslar önemli değil, Türk Futbolu temizleniyor dedik. Bazı Fenerbahçeliler olayı cemaate bağlayıp sert tepkiler veriyorlardı şike operasyonuna, bazıları da ise cezamızı çekeriz temizleniriz diyorlardı.

TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar gözaltıların başlamasından sonra TFF'nin ikinci adamı Lütfi Arıboğan ile Savcıyı ziyarete gidip konu hakkında bilgi aldılar. Ve o görüşmenin ardından medyaya aynı anda düşen haberler şikenin boyutlarının çok derin olduğu , durumun çok vahim olduğuydu. Lütfi Arıboğan Fatih Altaylı'ya ''durum sandığımızdan daha vahim, büyük cezai yaptırımlar olabilir'' diyordu.

Aradan iki gün geçti. Aziz Yıldırım sorgulanamıyordu sağlığı el vermediği için. Bir anda tüm medya, kulüpler ve Tff ağız birliği yapmışcasına küme düşürülen takım olursa çok büyük zararlar edileceğinden bahsetmeye başladı. Bu şu demek oluyorki para temiz futboldan çok daha önemlidir. Digitürk'ün baskı yaptığı söylenmeye başlandı. Sponsorluklardan konuşuldu. Diğer takımların çok etkileneceğinin altı bastıra bastıra çizildi.

Kapalı kapılar ardında neler döndü bilmiyoruz zira Emniyet Müdürlüğü'nün resmi olarak yaptığı açıklamaya göre 19 maçta yapılan şike neticesinde kulüpler herhangi bir ceza almadı. Futbolseverler büyük hayalkırıklığı içindeler. Göz göre göre yapılan şikelerin ardından hiçbir kulübün ceza almaması pislikle devam edilmesi soğuttu futboldan.

Lig TV'yi hemen kapattırdım. Fatura dönemi cart curt dedi müşteri temsilcisi, dinlemedim. Sebebini öğrenebilir miyiz dedi, TFF dedim. Biz sizi sonra arasak , daha iyi şeyler sunsak dediler. Kapatın lütfen, istemiyorum aramayın dedim. Temiz futbolu yönetenlere karşı yapabileceğim protesto bundan ibaret malesef.

Gelelim kulüpler birliği safsatasına ve üyesi olan Galatasaray'a. Galatasaray gözaltı süresince güzel bir çıkış yaparak medyaya ayarı verdi. Alkışları topladı. hiç yayın ve haber yapmadı, yorum bildirmedi. Ama kulüpler birliğinin açıklamasının ardından malesef tepkileri topladı. Kulüpler birliği açıklamasına imza atmak yakışmadı. Hiç yakışmadı...

Federasyon 19 maçta şike yapıldığının belirlenmesine rağmen, delil yok diyor. O zaman soralım şimdi ;

1- Emniyet Müdürlüğü neye göre 19 maçta şike yapıldığını tespit ediyor ?
2- Savcı 25 kişiyi tutukladı, 25 kişi neye göre tutuklandı ?
3- Savcı Berk ile Beşiktaş Adliyesinin terasında görüşme yaptınız. Görüşme esnasındaki dosyalarda ne vardı ? Size deliller anlatılmadıysa ne anlatıldı ?
4- TFF ikinci adamı Lütfi Arıboğan Fatih Altaylı ile konuştu mu konuşmadı mı delillerin sağlamlığı hakkında?
5- Delil yok deniyor gizlilik ihlal edilmesin diye. Fenerbahçe resmi sitesinde Aziz Yıldırım'ın ifadesinin ne işi var? Bu nasıl gizlilik ?
6- İddianameye bakmadan bir şey söylemek mümkün değil diyorsunuz. İddianame hazırlandığı zaman ''bu sadece iddianame, suç ispatlanmadı'' diyeceğinizi bilmediğimizi mi sanıyorsunuz ?
7- 2-3 sene sonrasını düşündünüz mü ? Şike suçu ispatlandığında eğer lig ortasındaysak küme düşürebilecek misiniz ?
8- Ceyhanspor'la Mezitlispor'un düşürülmesini unuttunuz mu ? Ortada mahkemelik bir karar yokken, gözaltına alınmış veya cezaevine gönderilmiş birileri yokken Ceyhansporla Mezitlispor'u nasıl bir alt kümeye düşürdünüz ?

Size altın tepsiyle sunuldu , Türk futbolunu temizleyin dendi. Yapamadınız.

Temizlenene kadar bu münferit Galatasaraylı şahıs , Türk futbolunun içinde taraftar olarak yer almayacak. Umrunuzda değil biliyorum, sizin umrunuzda olan şey sadece para. Mutluluklar dilerim.

2 yorum:

  1. Öncelikle bir Fenerbahçe taraftarı olduğumu belirteyim. Kişiler, futbolcular, başkanlar çok önemli değil bizim için biz Fenerbahçe'yi sevdiğimiz için Fenerliyiz, parti değil ki bu vaatlerine, başkanına göre değiştiresin, ne olduysan osundur, değişmek de istemezsin zaten.
    Yazdıklarına saygı duyuyorum ve çoğuna ben de katılıyorum. Ben de şike yapıldıysa eğer bunun cezasının tamamen verilmesi gerektiğine inananlardanım. Kaç alt kümeye düşersek düşelim,ben yine Fenerbahçeliyim.
    Ancak kafamda sorularım var.
    8 aydır sürüyorsa bu soruşturma, neden Fenerbahçe'nin şampiyon olmasına izin verildi, neden o an müdahale edilmedi? Şu an gazeteleri okuduğumuzda manşetlerde ne görüyoruz, sürekli Aziz Yıldırım, Fenerbahçe. Peki nerde deniz feneri? Futbol toplumların afyonudur, bunu yaparak bize yine unutturdular. Neden şike olayları 12 hazirandan önce açıklanmadı? Aziz yıldırım'ın sorgulanmasında neden gizlilik ihlali yapıldı? henüz delilleri görmeden neden suçlu ilan edildi? biz ellerinde delil olmadan tutuklananlara alışık bir millet değil miyiz, yine uyutulmadık mı? Aziz yıldırım daha savcı tarafından sorgulanmadan, hakim karşısına çıkmadan önce adresin cezaevi gözükmesi nedir? sorgulanmayan bir insanın gideceği cezaevi adı bile nasıl öneden bellidir?
    Asla demiyorum ki Aziz Yıldırım dürüsttür, şike yapmamıştır,yazdıklarım onu koruma ve savunma amaçlı değil. Zaten bunlar olduysa, bana bu utancı yaşatacağı için gözümde zerre kadar değeri kalmaz. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak bunu dürüstçe söyleyebilirim, Aziz Yıldırım şikeyi yapabilecek kapasiteye sahip olabilir. Ama yeni yasa çıkmışken, takımı bu kadar iyiyken neden diye sormuyor muyuz? Aynıları Galatasaray'ın başına gelse yine aynı sorgulamaları yapardım. Adnan Polat'ı bir şekilde yolladılar, iyi kötü orasını bilemem.Stad olayları. Siz hiç Galatasaray için korkuya kapılmadınız mı? Ben şu an Fenerbahçe için kapılıyorum, bizi bitirmeye çalışıyorlar. Keşke düşsek, keşke bizsek pisleten, bizimle beraber temizlense bu lig.
    Keşke birileri bu şekilde harcamasaydı Fenerbahçeyi..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler yorumunuz için.

    Öncelikle şuna cevap vermek istiyorum, eğer Aziz Yıldırım'ın şike yapıldığına dair ilk bulgular ele geçirildiğinde müdahale edilseydi operasyon bu kadar genişletilemezdi. Şahsi fikrim emniyetin bu konuda doğru yaptığıdır.

    Sizin bir Fenerbahçeli sevdalısı olarak ''yaptıysak bir usulsüzlük, çekelim cezasını'' anlayışınızı takdir ediyorum. Deniz Feneri davasının ikinci plana atılmasının sebebi de malesef medyamız, haklısınız.

    Ben medyanın aşırı derecede yanlı haber yaptığına, insan hakları dışında bir sorgulama dönemi geçirildiğine inanıyorum. Anjiyo belgelerindeki adres yerinin Metris İnfaz Kurumu yazması kabul edilebilir bir şey değildir.

    Fotoğrafların Aziz Yıldırım'ın avukatı tarafından medyaya verildiği yer alıyor şu an basında ve 2 gündür bu durum yalanlanmadı.

    Seçimden önce bu operasyonun yapılmaması manidardır ama ülkemizde futbol sadece bir oyun değildir bildiğimiz üzere. Dinamikleri yerle bir etmemek için, duygusallığımız göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Seçimden sonra yapılması bu operasyonun sizce hükümet kaynaklı bir operasyon olduğunu gösterir mi ?

    Tüm samimiyetimle söylüyorum, eğer cemaat ilişkisi varsa ,hükümetin Aziz Yıldırım'ı devirme operasyonu ise ( İnanın hiç mantıklı gelmiyor ) inşallah ortaya çıkar ve milletimiz de cezasını verir.

    YanıtlaSil

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.