19 Temmuz 2011 Salı

Federasyondaki İnanılmaz Mantık Hataları

Şike olayları patlak verdiğinden beri en zor zamanı yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Ali Aydınlar yaşıyor kuşkusuz suçlamalara maruz kalmayanları tenzih ettiğimizde. Başkanlık hayalini kurduğu kulüp şike pisliğinin tam ortasında kalmış, konuyla ilgili cezai yaptırımları yasalar çerçevesinde verecek kurumun başkanlığını yapıyor.

Seçildiği ilk gün o kadar dobra dobra ''kimsenin kuşkusu olmasın, her takıma eşit mesafede olacağız'' diyordu ki insanın inanası geliyordu. Çıkan ilk patlakta malesef daha seçileli şurda kaç zaman olmasına rağmen çelişkili açıklamalarla güvenirliliğini kaybetti. Bu kadar kısa sürede alenen bu kadar kendisiyle çelişen bir federasyon başkanı bundan sonrasını nasıl yürütecek merakla bekliyoruz.

Şike olayı patlak verdiği zaman ilk açıklaması ''Hızlı bir şekilde karar verip, gerekeni yerine getireceğiz.''  idi federasyon başkanının. Gözaltılar tutuklanmalara dönüşünce ''iddianamenin hazırlanmasını bekleyeceğiz'' gibi acayip saçma bir açıklama yapıldı. Bunun üzerine Galatasaray Başkanı Ünal Aysal '' Deliller hemen istensin, incelensin ve ona göre karar verilsin.'' dedi, göz göre göre hiçbir adım atmamak doğru değil gerekirse lig ertelensin dediğinde ''kimsenin akıl hocalığına ihtiyacımız yok'' ve ''fırsatçılık yapmayın'' diyen federasyon şimdi ''delilleri kısa bir sürede alıp gereken kararı vereceğiz'' diyor. Bu kadar kısa sürede bu kadar çelişkili açıklamalar ne anlama geliyor?

Kimseden akıl hocalığı istemeyen federasyon başkanı Fenerbahçe yönetiminin verdiği ''ültimatomuna'' bu kez ''sert bir açıklama değil bence'' diyor.

İlk sorunda bu kadar objektiflikten uzak bu kadar taraf tutmaya çalışan ama yasalar yüzünden tutamayan bir federasyon başkanının geleceğini çok merak ediyorum. Şu yaşananlar gözümüzün önünde oluyor, sene ortasında ligin kızıştığı zamanlarda kapalı kapılar ardında neler olabilir ( yerse ) düşünmek bile istemiyorum.

En kısa sütede istifaya çağrılan federasyon başkanı olarak tarihteki yerini alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.