13 Temmuz 2011 Çarşamba

Diren ve Efsane Ol Galatasaray

3 Temmuz 2011 Pazar günü başlayan operasyon Türk futbolunu temizleme, şike ve teşvikten arındırma adına yapılan en büyük operasyon olarak zihnimizde yer edinecek seneler boyunca. Yıllardır, ''bir şey var, biliyorum, anlatamıyorum...'' tadında olan şike konusuna nihayet emniyet ve savcılık el attı ve futbolla yatıp futbolla kalkan, en büyük acıları bir futbol maçında unutabilen bir millete gelecek adına büyük umutlar verdi. Türk futbolu için belki de bu kez ekinler büyüdü, tarlalar yeşeriyor.

1. dalga Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasıyla bitti ve 1 hafta sürdü. Bu 1 hafta içerisinde şunu söyleyebilirim ki medya büyük bir yanlı haber içerisindeydi. Bu yanlılık bazı belgelerin ele geçirilmesinden kaynaklanıyor olabilir, zira soruşturma devam ederken ifadesi daha alınmayan kişileri suçlu göstermek - geçmişte bir çok örneği olsa da - yanlış bir tutumdu. Yanlı medya haberlerinin yanı sıra adli yargılama konusunda da malesef bazı pürüzlerin olduğu aşikar. En önemli göstergesi henüz ifadesi alınmayan Aziz Yıldırım'ın anjiyo sonrası raporunda ''yer'' olarak Metris İnfaz Kurumu göstermekti.

 Medyanın düştüğü yanlışa başta Galatasaray Spor Kulübü olmak üzere diğer spor kulüpleri düşmedi. Kulüpler kendi yayın organlarında soruşturmayla ilgili beyanda bulunmadılar ve başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere TFF ve kamuoyunun takdirini aldılar.

Bu süre içerisinde TFF'nin yeni başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve TFF'nin ikinci adamı Lütfi Arıboğan'ın ''deliller çok sağlam, daha çok derinleşecek ve durum vahim'' açıklamalarına şahit olduk. Hiç kimse ''soruşturma devam ediyor, susun ve bekleyin'' demedi kendilerine. 1 Hafta Fenerbahçe küme düşecek mi düşmeyecek mi tartışması yapıldı kamuoyunda ve yine kulüplerimiz hiçbir şekilde bu tartışma içinde yer almadı. Yine bu konu hakkında en yetkili ismin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar açıklama yapmıştı ''Mahkeme süresini beklemeyeceğiz, hızlı ve doğru karar almamız gerektiğinin bilincindeyiz.''

Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasının ve operasyonun 1. dalgasının tamamlanmasının ardından 11 Temmuz Pazartesi günü TFF ve Kulüpler Birliği toplandı. TFF bir haftadır söylediklerini yalanlarcasına ''lig tescil edildiği gibi süreç işleyecek, iddianamenin hazırlanmasını bekleyeceğiz'' açıklaması yaptı. Kulüpler Birliği - 18 takımın da oybirliği ile - Türk Futbolunun marka değerini düşünerek TFF'nin aldığı kararı desteklediklerini açıkladı. Ve ne olduysa işte bundan sonra oldu. Fenerbahçe'nin teşekkür mesajı yayınlaması manidardır lakin kendileri için verilen bu kararın ilerde kendilerine ve taraftarına daha çok zarar vereceğini bilmelidirler.

Bir Galatasaraylı olarak kulubümün 18 kulüp içinde yer alması canımı yaktı. Nasıl bu yönde bir oy kullanılırdı. Marka değeri, kulüplerin ekonomik gelirleri önemlidir tabi. Yalnız temiz futbolun hiçbir önemi yok mu ? TFF bir anda neye göre karar değiştirdi ve iddianameyi bekleme kararı aldı. Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmesi ve mahkemenin tutuklaması savcının hazırlayacağı iddianame hakkında sizde fikir oluşturmuyor mu? İddianame, sadece iddiadır mahkemenin sonuçlarını bekleyeceğiz diyeceğiniz aşikarken bu zaman kazanma gayesi niye?

Galatasaray taraftarı böbürlenmeye başladı başkanına, tepki göstermeye başladı münferit olarak. 1 hafta saygımızı gösterdik ve sustuk. Fazlası artık bu kirli oyuna ortak olmaktı. Münferit olarak tepkimi GSbonus, Digitürk ve GSmobile'ımı kapatarak gösterdim. Sizin için para önemliyse, benim bu kirli oyunlara verecek 1 TL param yoktu.

Galatasaray taraftarının verdiği bu tepkilerden midir bilinmez Galatasaray Başkanı dün bir açıklama yaptı ve ''bu ateş üfleyerek sönmez'' diyerek belki de anlatabilecek en güzel şekilde durumu özetledi. Aynı UEFA'nın ve TFF'nin sorgulama dönemindeki açıklamalarına paralel olarak ''bir an önce deliller istensin ve karar verilsin'' dendi. Galatasaray Başkanı'nı burada eleştirebileceğimiz tek nokta Kulüpler Birliği açıklamasında niye Galatasaray'ın imzası olduğudur. Eleştiriler de bu yönde zaten. Yalnız ''büyük resmi görmek lazım'' diyenlerin niye buna takıldığını , UEFA'nın isteğini görmezden gelmesi , TFF'nin kıvırmasına diyecek bir şey olmamasını anlamak mümkün değildir.

Galatasaray'ın açıklaması ile UEFA'nın yapmış olduğu açıklamanın ne farkı vardır ? TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın ''hızlı karar almalıyız'' açıklamasıyla ne farkı vardır ? Galatasaray'ın istediği nedir, deliller istensin ve incelensin karar verilsin. 5837593 kulüp niye tepki veriyor Galatasaray'a ? Delillerin incelenip karar verilmesini istemiyor musunuz?

Bu ateş üfleyerek sönmez diyor Ünal Aysal. bu ateşi er ya da geç söndüreceksiniz ve ileride alacağınız karar çok daha büyük zararlara sebep olabilir. Kasım ayında, Şubat ayında veya ne zamansa Fenerbahçe'nin ve başka herhangi bir takımın şike yaptığı ortaya çıkarsa düşürebilecek misiniz lig ortasında ? Ankaraspor'a yaptığınız muameleyi yapabilecek misiniz ? Melih Gökçek'i susturabilecek misiniz ?

Ünal Aysal'ın açıklamasına TFF anında cevap verdi : Fırsatçılık yapmayın. Ardından Fenerbahçe bombaladı : Güven bunalımına sokuyorsunuz. Ve ardından neredeyse tek tek tüm kulüpler '' Ligin marka değerini göz önüne alarak TFF'nin aldığı kararın arkasındayız.'' Kulüpler böyle söylerken , taraftarları Galatasaray'ın duruşunu destekliyorlardı genel olarak.

Her kınama ve tepki mesajı Galatasaray taraftarını biraz daha gururlandırıyor. 3 Temmuz'dan , 13 Temmuz bugüne kadarki sürede Galatasaray'ın Türk Adaletine saygısı, rakibine saygısı ve Türk Futbolu için temizlilik anlayışı çerçevesindeki asil duruşunun sonuna kadar arkasındayız. Rakip taraftarların, ''temiz futbol , tarafsız federasyon'' anlamında Galatasaray Spor Kulübünü destekleyen yorumlarını görmek futbolumuz için 17 kulübün duyduğu marka değeri korkusunu gözden geçirmelerini sağlamalıdır. Zira markayı yaratandan da, ekonomik olarak en büyük desteği veren de, bu futbol oynunun en büyük sponsoru da taraftardır.

Taraftarı bu oyundan bir soğutursanız, geri dönüşü olmayan bir yola girilir ki pişmanlık fayda getirmez kepenkleri o zaman kapatırsınız.

Bir kere daha teşekkürler Galatasaray , teşekkürler Ünal Aysal.

Not: Digitürk'ümü kapatma kararım geçerlidir. GSbonus ve GSmobile için aradım , kapattırmayı iptal ettirdim. münferit Galatasaraylının verebileceği teşekkür ve tepki sanırım budur kapitalist futbol düzeninde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.