4 Ağustos 2011 Perşembe

Galatasaray ve Şike (?) Operasyonu

Galatasaray şike operasyonunun ikinci ayına girerken işin içine çekildi öyle ya da böyle. Olayın şikeyle alakası olmadığını geç olsa da öğrendik ve bunu öğrenirken aynı zamanda ''fırsatçılık'' nedir ve kimler yapar onu da öğrendik. TFF'ye selam olsun.

Daha Galatasaray'ın G'sini duyar duymaz başladılar. Neyin olup bittiğini daha Galatasaraylılar ve Emniyet'i stada ve çalışma ofisine davet eden Bülent Tulun anlamamıştı ki medya biraz daha gaza gelse ''şikeci Galatasaray'' manşetlerini atacaktı belliki.

Şikeden nemalanan gazetecileri gördük önceki dalgalarda. Bunlardan en işe yaramayanı ve tamamen fanatik taraftar hüvviyetinde olan Lube Ayar. Tuttuğu takımın sevdalısı mı yoksa Başkanı Aziz Yıldırım sevdalısı mı muamma. Her kriz birilerini ön plana çıkarıyor ve fazla süre geçmeden unutulup gidiyor. Onlardan biri Lube Ayar. Ve Mehmet Baransu. Kendisi Galatasaraylıdır. İyi de bir Galatasaraylı olduğunu söyler. Lakin bu durum kendisine ''Helal olsun, süper gazeteci'' dememizi sağlamıyor. Yargıya intikal etmiş bir konuda bu kadar yönlendirici, bu kadar bilgi kirliliği içerisinde haber yapılmaz. Bir Galatasaraylı olarak dedikleri , söyledikleri beni memnun edebilir ülke futbolu pisliklerden kurtulacak diye, lakin bunlara hakimi karar versin. Delilleri bir yere dayandırmadan , bu kadar gergin bir ortamda özellikle, laflar söylemesi yanlıştı.

Ve bu dalgada ne oldu. Popüler olmak isteyenler hemen , hiçbir şekilde yine bir temele dayandırmadan insanları rencide edecek , nefret besletip adından söz ettirecek sözde gazetecileri ve gazeteleri aynı zamanda tv kanallarını gördük. Bugün 4 Ağustos ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in jübilesinin yıldönümü. Kızı Buse Terim twitter hesabından bununla ilgili bir yorum yapmışken Sabah Gazetesi'nin ''Buse Terim'den şike yorumu'' başlığı atması nasıl bir mantık ürünüdür. Daha bir çok Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı yazarlar konuştu da konuştu. Onlar da twitter hesaplarından neler demedi neler. Galatasaray taraftarı sadece dedi ki: ''Bekleyelim, en küçük bir şeyde verilsin ceza.''

Fenerbahçe taraftarının ( seyirci ) kendi şike olayları patlak verdiğinde ''Önceki seneler de araştırılsın, tek biz mi yaptık'' gibi mantık dışı açıklamalarını ve kendilerini böyle temizleyebileceklerini sanma anlayışlarını hayretle okumuştuk forumlarda , bloglarda. Tamam geçmiş seneler de araştırılsın tabi, varsa pislikler çıkarılsın da sizlerin bu anlayışınızda olması ciddi anlamda bakış açımızı değiştirdi size karşı. Kendi pisliğiniz başka pisliklerle mi kapanacak, böyle bir anlayış olabilir mi? 

Velhasıl tutturdular Denizlispor - Fenerbahçe maçı araştırılsın diye. Bizce hiçbir sakıncası yok, 1905'e kadar inilsin bakılsın her şey. O maçtan bir şey çıkmadığı bugün ortaya çıktı ve öncesi için de diyoruz. Galatasaray Tarihi'nde şike bulamazsınız. 

Daha 20 gün olmadı, yanlı haber yapıyor diye basına tepki veren Fenerbahçe taraftarının samimiyetini de bugün görmüş olduk.  Şikeyle alakası olmayan bir konudan Galatasaray'a şike yaftası vurmaya çalışan medyanın gazına gelerek yine timsaha yattılar ama ''yanlış anons'' yine kaderlerinde vardı. 

Şimdi geçmişle ilgili hiçbir tereddütü olmayan bir Galatasaray taraftarı olarak diyorum ki , 2005-2006 değil, liglerin başladığı tarihe kadar inin. Futbol da, basket de, voleybol da incelensin. Bir şekilde susturulan Cihan Oskay da gözaltına alınsın ve ifadesine başvurulsun. Rakiplerin ağzından düşmeyen Ergün Gürsoy da alınsın gözaltına. Sinan Enginler, Serdar Bilgililer.. Bunlar alınsın. Galatasaray taraftarı niye ''6 sene üst üste şampiyon olduk'' diye mesaj veriyor, bakılsın. 

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ilk günlerde dedi, tereddütü olan varsa gelsin araştırsın kulubümüzü dedi. Bugün de arama izni olmadan gelip arama yapılmasına izin verdiğimiz gibi her istediklerinde belgelere ve muhasebe kayıtlarına bakabilirler. 

Bir tavsiye : Fenerbahçe taraftarı kendi pisliklerinden kurtulmak için başkalarında pislik çıkması için dualar etmesin. Gerçekten çok yazık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.