5 Ağustos 2011 Cuma

Nerelerdeydin Sen Mehmet Ali Aydınlar

Mehmet Ali Aydınlar Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanlığına tarafsız olabileceği , başkan olmadan önceki sarı-lacivert formasını asıp öyle görev yapabileceği düşüncesiyle getirildi. Kurduğu yönetimi kendisinin seçtiğini , kimsenin telkinlerine kulak asmadığını belirtti. Sürekli objektif olacağına dair açıklamalar yaptı.

Kendisine göre talihsiz, bize göre futbolun temizlenmesi adına yıllardır beklediğimiz bir operasyon başladı. Göreve gelir gelmez ateşten gömleği giydi kendine göre. Futbolu kirletenleri futboldan temizlemek , tüm kamuoyu arkasındayken talihsiz bir görevdi kimilerine göre. Emniyet görevlileri, savcı , hakimler altın tepsiyle sundular bu görevi. Her şeyi biz hazırladık, sana veriyoruz dediler.

Mehmet Ali Aydınlar'ın çok sevdiği Fenerbahçe şike operasyonunun merkezindeki takım. Şampiyonluk yolunda kimi futbolcuları ayarlamış, rakibi olduğu için şike yapmış oldu. Kimi zaman şampiyonluk yolundaki rakibi Trabzonspor'un rakiplerine para göndererek veya teşebbüs ederek teşvik olayına karışıyordu.

Çok ciddi deliller var, ligler başlamadan karar vereceğiz bir an önce diyen Mehmet Ali Aydınlar bir hafta geçmeden görüş değiştirdi : ''Elimizde delil yok, iddianameyi bekleyeceğiz'' ... İddianame dediği şey nedir Aydınlar'ın ? Savcının soruşturma sonrasında toplandığı delillerin, kararlarını ve düşündüklerini içinde toplandığı yazıdır. Savcının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etmesi size yeterli gelmeyebilir tabiki ama kamuoyuna karşı yanar dönerlilik yapmamak , tepkileri çekmemek gerekiyor.

Bir hafta önce deliller çok ciddi diyen Aydınlar, delil yok derse... Bir hafta önce hızlı ama aceleci olmadan karar vereceğiz diyen Aydınlar , yanar dönerlik yaptıktan sonra Galatasaray Başkanı'nın bir an önce hızlı ve doğru karar verilsin önerisine ''fırsatçılık'' derse... Kamuoyu oluşturmaya çalışıp aniden ligin marka değeri, kulüp gelirleri falan tarzı pislik içinde yüzmeye meyilli açıklamalar yaparsa... tabiki bir kısmın tepkisini çeker tarafsızlıkla.

Operasyon bundan 5 sene öncesine 2005-2006 sezonuna kadar gitti birden. Geçtiğimiz sezonkiler tamamen açığa çıktı mı bilinmez, belki de kamuoyuna ''sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş ile değil Galatasaray ile de uğraşıyoruz'' mesajını vermek için erkenden 05-06 sezonuna gitmiş olabilirler. Denizlispor - Fenerbahçe maçında teşvik primi vermekle suçlanıyor anladığımız kadarıyla Galatasaray. Teşvik de şimdiki yasalara göre şike sayılır. Daha neyle suçlandığımızı bilmeden zaten yazılı basın hükmü verdi. Neyse bizim gibi herkes de basının ne olduğunu biliyor. Korkarım günün birinde bu haberleri yapanlar çok büyük olaylara maruz kalacaklar, o zaman belki doğru haber yapmayı, ilgi çekmek için yalan-yanlış-eksik-yönlendirici- manşet atmamayı öğreneceklerdir.

Burada bahsedilmesi gereken kişi yine Mehmet Ali Aydınlar... Ne oldu be adam ? Galatasaray isminin G'sini duyar duymaz çıktın cengaverce, ''gerekirse kupayı alırız'' açıklamasıyla. Neredeydin sen bugüne kadar. Şunu herkesin iyi anlaması gerekir ki Galatasaray taraftarın bu açıklamaya kızmasının sebebi kupanın verilmesi , alınması falan değil. Şike değil bu teşviğe meyilli bir davranış içinde olmuşsak bile şampiyonluk silinsin, kupa alınsın.. Biz kendi içimizde veririz diğer cezaları. Kral'ın , Şaş'ın, Mondi'nin göz yaşlarının hesabını sorarız. Tepkimiz, tarafsız olamamaya tepkidir. Başka bir takım hakkında elinde 26 klasör delil varken , bekleyeceğiz açıklaması yapıp daha ne olduğunu anlamadığın bir olay hakkında ''kupayı alırız ellerinden'' açıklaması yaparsan orda senin Galatasaray'a karşı geçmiş zamandan gelen ezikliğin olduğu ortaya çıkar ki sen artık TFF başkanısın. 1 ayda 4-5 çelişkili ifadelerin , olaylara göre değil kişilere göre yorum yapman bu kadar kısa sürede tarafsızlığını yitirdi büyük bir kesim tarafından.

Mehmet Ali Aydınlar en kısa sürede istifası istenen kişi olarak tarihe geçmiştir bu kaypak tutumuyla. Kendisine  en azından bundan sonraki görev süresince adamlık, tarafsızlık dilerim.

Bir teşvik suçumuz varsa sorumluluları cezalandırmak için hepimiz hazır kıta bekliyoruz.

Bir suçumuz yoksa ama... Bu gazete manşetlerini atanları, sosyal medyada yönlendirici açıklamalar yapanları, internet gazetelerinde başlıkla içeriğinin alakası olmayan haberler yapanları, Buse Terim'in babasının jübile yorumuna bile ''Buse Terim'den şike yorumu'' manşeti atanları cezalandırmak için de hazırız.

Mehmet Ali Aydınlar şimdi olduğu gibi bundan sonra da dirayetli olsun. Her kim olursa olsun, cezası neyse verilir modunda olsun ve tabiki yasalara göre gereğini yapsın. Bu Menemenspor da olsa böyle olmalı, Galatasaray da olsa böyle olmalı. Tuttuğu takım olan Fenerbahçe de olsa böyle olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.