14 Kasım 2010 Pazar

Adnan Polat İstifa !

Galatasaraylıların efsane 20.45'iyle özdeşleşen adamı Adnan Polat. 22-23 yaşın üzerindekilerin ilk olarak M. Utd'ı elediğimiz maçta futbolcuları saha içinde kutlarken gördüğü adam.

Efsane Uefa kadrosunun temellerini attığını söyler durur 92 senesinde. Bülent, Hakan , Tugay onun dönemine rast gelmiştir. Bizzat kendisi mi Galatasaray A takımına çıkartmıştır veya Galatasaray'a transfer etmiştir bilemem. Öyle diyor. Uzun bir aradan sonra Galatasaray'a maddi yardım kampanyası başlatmış sonra tekrar görev almış asbaşkan olup Rahmetli Özhan Canaydın'dan sonra da başkan olmuştur.

Rahmetli Özhan Canaydın'ın son başkanlık döneminde futbolu tamamen ele aldı , Kalli'yi getirtti. Ve yine o büyük revizyondan birini yaptı. Cihan , Necati , Hasan Kabze , İnamoto , Orhan Ak gönderildi. İleriye dönük genç ve geleceği parlak adamlar alındı -güya-


İlk sene yine mucizevi bir şekilde şampiyonluk geldi. Galatasaray'ın tek hedefi Türkiye şampiyonluğuymuş gibi Almanya liginin orta düzey takımı Leverkusen'den 5 yenmesi görmezden gelindi.

Sonraki sene her şey sıfırdan baştan başladı. İyi bir kadro kuruldu , gidildi kadro üzerinde etkisi olsun diye yetersiz bir hoca ile anlaşıldı. Taktik açıdan yeterli olunabilir belki ama ''karizma'' bakımından yetersizdi Skibbe... Söz geçiremiyordu.

Teknik direktör gönderildi alınan başarısız sonuçlardan sonra. Meira'yı para için satıp takımı stopersiz bıraktı Adnan Polat. Kewell stoper oynamak zorunda kaldı. Bu bize bazı düşüncesizliklerin habercisi olmalıymış aslında. İlk senesinde Bülent Korkmaz ve Ümit Davala harcandı. Bülent Korkmaz nasıl bu kadar kolay harcanır , akıl sır ermiyor. O kadar kötü durumdayken takımı alma cesareti gösteriyor , sakatlarla boğuşuyor. Ve yola onunla devam edilmiyor. Kullanılıyor ve sonra gönderiliyor.

Rijkaard getirildi sonraki sene , her şey yine unutuldu. Kadro güzel , başarılı ve vizyon sahibi bir teknik ekip vardı artık. Mücadele etmekten çok ''yıldız'' diye tabir edilen oyuncularla kurulu bir takım olduk.Temelleri önceki sene atılan ve 5. olan kadro iyi başlamasına rağmen forvet yetersizliği yüzünden sonraki haftalar bocaladı ve ligi 3. bitirdi. Zira futbol üstadı Adnan Polat forveti tamamen Baros'tan kurmuş ve yine Galatasaray'ın Mondragon'dan sonra ''tamam işte bu 1. kalecimiz.'' diyebileceğimiz bir kaleci almamıştır takıma.

İlginç şekilde öbür sene de ''karizma'' hoca Rijkaard ile yola devam edilmiş. Ama kurulan yetersiz kadro yine hoca gönderimine sebep olmuştur. Mustafa Sarp , Ayhan, Barış gibi vasat altı orta sahalar.. 1. kaleci diyemediğimiz kaleciler... Yine Baroş sakatlandığında olmayan forvet. Sakatlanan sol bek ve yerine sağbekten geçen Uğurla , Sabriyle. Serkanla bir şeyleri yapmaya çalışmak.. Stoper sakatlandığında Cana'nın oynaması , bonservissiz diye Gökhan Zan'ın alınıp bel bağlanması vs..

Yine yetersiz bir kadro ve yine başarısızlıklar. Yine tüm suç hocaya atılır ve hoca gönderilir. 2006-2007 senesininin son 2 ayına girerken tvlere çıkıp Gerets'i öven , Gerets ile sözleşme uzatan ( futbolculara gözdağı veriyor aklı sıra) Adnan Polat yine tvlere çıkıyor ''her ne olursa olsun biz Rijkaard ile yola devam edeceğiz'' diyor ve böyle bir cümlesinden sonra doğal olarak kısa süre sonra yollanıyor.


Alt yapıya getirilen Tugay Kerimoğlu projesi yine göstermelik olduğu görülüyor. Yeni teknik direktörümüzün yardımcısı oluyor. Yeni teknik direktörümüz de tabiki taraftarın sevdiği biri olacaktı.. O biri de Hagi oldu. Ocak ayında taraftarın gözünü boyama amacıyla 1-2 yıldız transferi yapacaktır. Ama bu transferler taraftarın gözünü boyatmamalı , zira Adnan Polat sportif anlamda çok başarısız bir başkandır.

Galatasaray bunun yanında basketbolda da çok büyük bir facia yaşamıştır. Ve bu olayın mantığını hala kimse daha tam olarak çözememiştir.Taraftarları utancından yerin dibine sokan bu yönetim , yine kendinde hata bulmamıştır ve kendileri yoluna devam etmiştir. Yiğit Şardan göstermelik olarak istifa etmiştir ve Basketbol teknik ekibi ile yollar ayrılmıştır.

Her çıktığı programda , her basın toplantısında şirket birleşmesi , stad , riva projesi vs. sayıp duruyor. Galatasaray bir spor kulubüdür sayın başkan , ticari şirket değil. Başkanlık döneminiz boyunca hem yetersiz kadro kurdunuz, hem sözünüzü bir kere bile tutmadınız. Değerleri bir bir harcayarak taraftara şirin gözüktünüz. Artık sizin de veda vaktiniz geldi. Sportif açıdan halefliğini yaptığınız Özhan Canaydın döneminden daha başarısız bir dönem geçiriyorsunuz.

Ali Sami YEN'in koyduğu vizyon bir kenara , Türkiye'de bile başarılı olunamıyor. 

Adnan Polat İstifa!

1 yorum:

  1. Orhan-Cihan-Inamoto vs zaten Polat'ın ruh ikizi Sezgin'in transferleriydi.Aynı G.Zan,S.Özkan,Sarp gibilerinde olduğu gibi...

    YanıtlaSil

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.