19 Nisan 2012 Perşembe

PFDK disiplini nasıl sağlayacak ?

Süper Final haftasında ülke futbolumuz zaten gergin bir dönem geçirirken iyice gerilmeye başlamıştı. Daha ilk maçlar sonunda Emre Belözoğlu ırkçı söylemlerde bulunmuş, Beşiktaş taraftarı 90 dakika küfür etmiş ve malesef sahaya taraftar girmişti.

Her iki durum da Pfdk'ya sevkedilmişti. Irkçı söylemlerden dolayı ülkemizde ilk defa bir oyuncu Pfdk'ya sevkedildi. Madde gereği 4 ile 8 maç arası ceza verilmesi gerekiyordu ama Emre Belözoğlu ''hakaretten'' dolayı sevkedilmiş sayıldı ve 2 maç ceza aldı. Bundan sonraki süreçte Fenerbahçe'nin Tahkim'e itirazda bulunmasını izleyeceğiz sanırım.

Emre Belözoğlu maç günü yaptığı hatayı kabul etmiş ve özür dilemişti. Sosyal medyada dönen videolarda da Emre'nin malesef ırkçı söylemlerde bulunduğu belli oluyordu. Sonraki gün daha önce de davalık olduğu Yobo ile birlikte basın toplantısı düzenledi ve iddiaları bu kez reddetti.

Dudak okuma işini profosyonel olarak yapmayan insanların bile '' fucking nigger'' dendiğini göz önüne aldığımızda sene başından beri malesef uygulanmayan maddelerin bir kere daha uygulanmadığına şahit olmuş olduk. Bu insanlık suçunu ülkemizde yayılmadan önlemek için Pfdk önemli bir fırsat yakalamıştı. 2 maç ceza vermek malesef önümüzdeki günlerde çok daha büyük sorunlar yaratacaktır.

Emre Belözoğlu Galatasaray ve Karabükspor kupa maçında oynayamayacak. Beşiktaş maçında sahadaki yerini alabilecek.

Beşiktaş için verilen iki maç cezaya ise söylenebilecek tek kelime yok. Bu sene birçok kez taraftarı yüzünden seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş yine taraftarı yüzünden ceza aldı. Üstelik maç boyunca küfürlü tezahüratlara devam eden taraftarlar yüzünden zaten iki maç ceza verilmesi gerekiyorken sahaya taraftarın girmesi, futbolcuları tehdit altında bırakması cezasız bırakılmıştır.

Ne diyelim, ülkenin en sevdiği oyun olan futbol gün geçtikçe kan kaybediyor. TFF neye göre, hangi maddelere göre futbolu yönetiyor sanırım kamuoyu bunu merak ediyordur.

PFDK ( Profosyonel Futbol Disiplin Kurulu) sezon başından beri akıl almaz kararlar veriyor. Alex'in cezasını indirdikten sonra Elmander'in cezasını zoraki indirmek durumunda kalmış, bir çok kez kendisiyle çelişen kararlara imza atmış ve tutarlı olamamıştır.

Bilerek sarık kart görüp Ankaragücü maçından önce sarı kartlarını temizleyen Alex'e ceza verememiş, 38. maddeyi uygulayamamıştır. Bu maddenin saçma olup olmadığını tartışılabilir ama böyle bir madde varsa maddeyi uygulayamamanın tartışılacak bir tarafı yok.

PFDK böyle keyfi, tutarsız kararlara imza atarsa futboldaki disiplini nasıl sağlayacak? Bir daha bir futbolcuya -inşallah olmaz- nasıl ırkçı söylemlerde bulunduğu için 4 ile 8 maç arasında ceza verebilecek? Daha nasıl bir kanıt olması gerekmektedir?  90 dakika küfür eden, sahaya atlayıp rakibi tehdit edenler olursa nasıl 2 maçtan fazla ceza verebileceksin? Ya da daha önce küfürden ceza aldığı için tekrar küfür edildiğinden dolayı 2 maç ceza verebilecek misin? Taraftarların sahaya atlamasının hiçbir cezai yaptırımı yok mu bu ülkede?

Ligimizi yakından takip eden sadece Türk milleti var allahtan. Böyle devam edilirse bir arpa payı yol almayı bırakın , sürekli geriye doğru gideceğiz ve tribündeki insanlar yavaş yavaş kendilerini çekmeye başlayacak.

Şu sezonun bir an önce bitmesini diliyor ve şimdilerde futbolumuzu yönetenlerin o pis ellerini güzelim oynumuzdan çekmelerini diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.