19 Mart 2011 Cumartesi

Biz Avrupa takımı değil miydik abi ?

Hedefi Türk olmayan takımları yenmek üzere kurulan bir kulübüz. Her branşta. Bu lafları duyarak büyüdük biz. Olmayacaksa da onun için yarışacağız, çabalayacağız. Her sene bu yarışın içinde olacak değiliz elbet. Erken havlu attığımız dönemler de olabilir ilk turda eleneceğimiz. Eğer bu durum alışkanlık haline gelip sıradanlaşırsak o zaman işte mazimize ihanet etmiş oluruz. O yoldayız biz de.


9 sene oldu adımızdan söz ettirmedik Avrupa'da, söz ettirir gibi olduk19 Mart 2008 Hamburg maçında elimize yüzümüze bulaştırdık. O maçta tohumlarını attık bugünlerin. Çok zor olmuyor dedik. Çok önceden kestik mücadeleyi aslında. Final Kadıköy'de diye gazlandık sadece. Şampiyonlar Ligi'nden sonra transfer yaptık, içimize attık dışa vurmadık bu vizyonsuzluğumuzu. Avrupa'dan daha çok Türkiye ligini düşünür olduk. 17 olan şampiyonluk sayısını 20-35-50 yapsan ne , ezeli rakibini bir kere daha fazla yensen ne gündelik sevinmelerden başka. Yıllardır kalemizi koruyan Mondragon'un bile Galatasaray - Fenerbahçe maçı mı vardı , kaç kaç bitti diye sorması sizi düşündürmüyor mu? 


Hiç bu kadar hedefsiz kalmamıştık senelerce... Avrupa olmadı, Türkiye ligiyle avunduk. Baktık olmadı, hadi dedik beş senedir almadığımız Türkiye Kupası..Bu kupayı adım gibi eminim Avrupa'ya gitmek için almak isteyen futbolcuların sayısı bir elin parmağını geçmez. Sadece öylesine bir hedef. Yok o da olmadı önümüzdeki derbi var onu tutturalım. Tek maçlık bir hedef koyduk yani.90'lı yılların sonu, 2000'li yılın başındaki Fenerbahçe'ye döndük yani tam anlamıyla bu sene. Ne oluyoruz biz böyle? Böyle hedefi mi olur Galatasaray'ın ? 


Olalım tabi Türkiye şampiyonu da, yenelim her maç ezeli rakibimizi de. Yapabiliyorsak yapalım ama bununla sınırlı tutmayı alışkanlık haline getirdiğimiz zaman sızlar işte Ali Sami Yen'in kemikleri. 10-15 senede bir Avrupa şampiyonu olmak için mücadele edelim biz, vizyonumuz budur. Arada 3-4 Türkiye ligi şampiyonu zaten oluruz en kötü bu sürede. 


Küme düşme potasında mücadele edelim varsın bir sene , Arena'daki ilk derbiyi kaybedelim peki , dalga geçsinler bizle kümeye diye tamam. Ama Avrupa'da elendiğimiz her senenin sonraki senesi için tekrar Avrupa Kupası için mücadele edelim, o potansiyeldeki adamlardan oluşturalım takımı. Bu alışkanlığı tekrar kazanalım. 


Galatasaray kümeye diyenler bilmez kendilerini Galatasaray'ın kurtarıp averajla ligde bıraktığını... Arena'daki ''ilk derbiyi'' biz kazandık diyenler yine bilmez kendi stadlarındaki ''ilk maçı'' kimin kazandığını.. Bilmesinler, şunu bilsinler yeter. Takım küme de düşse sarı-kırmızı kaşkolumuzu dolarız boynumuza, gideriz armanın yanına yağmurda çamurda...Yeter ki Galatasaray geçmişine ihanet etmesin, Avrupa için versin mücadelesini.


Galatasaray başkadır, Galatasaray Avrupa takımıdır. Günlük sevinçler için hedef koyamaz, çıta hep en yukarıda olmalıdır ve bunun için mücadelesini vermelidir. Vizyonsuz olan her kimse, yönetimi - futbolcusu - taraftarı... Kimse bu ülke içindeki hedeflerle yetinip onlara sevinen, Galatasaray ile bağı olmamalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.