25 Haziran 2012 Pazartesi

Beşiktaş ve Ali Sami Yen Sorunsalı

Galatasaray yine bir stad konusuyla gündemde. Yıllardır uğraşıp didinip diktiği Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena'yı (BUNDAN SONRA ALİ SAMİ YEN OLARAK ADLANDIRILACAKTIR) , bir başka takım ile paylaşması konusunda hükümetten baskı görmektedir.

Hükümet 14 Ocak'ın intikamını alırcasına, medyayı da istediği gibi yöneterek ''stad zaten devletin, biz istediğimiz takımı o stadda oynatırız'' mesajı veriyor. Malesef Galatasaray yönetiminde yer alan ''iş adamları'' iş adamlılılık kimliklerini düşünmekten olsa gerek bu duruma ses çıkarmıyor net şekilde ve tabir-i caizse midelerinden konuşuyorlar. Dik duruşu gösterebilen tek kişi Adnan Öztürk. Açık açık, ''Beşiktaş'ı ben istemiyorum, yönetim kurulu toplantısı olursa oyumu hayır olarak kullanacağım'' diyor. Evvela kendilerine teşekkür ederiz. 

Adnan Polat döneminin ikinci başkanı Prof. Mehmet Helvacı stad sözleşmesindeki ilgili maddeleri açıkladı. Rahmetli Özhan Canaydın biraz daha işini sessiz sedasız yapsa, iş halledilmeden orada burada yapacaklarını anlatmasa çok daha sağlam ve çok daha fazla getirisi olan bir anlaşma yapacaktık ama kısmet değilmiş.

Biz mevcut anlaşmaya göre Galatasaray'ın hakkından bahsedelim. Stad için yapılan anlaşmaya göre stad 49 yıllığına Galatasaray'ındır. Beşiktaş İnönü stadında , Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında ne kadar hak sahibi ise Galatasaray da Ali Sami Yen Stadı için o kadar hak sahibidir. Bunları defalarca dile getirdik, artık bu stad işinden devletinde milyon eurolar kazandığını anlamayan insanlara anlatacak bir şeyimiz yok malesef.

Galatasaray taraftarı ve yönetimi (midesinden konuşsalar da) Beşiktaş'ı Arena'da istemiyor. Fenerbahçe resmen buyursunlar gelsinler Şükrü Saraçoğlu'nda oynasınlar diyor ama Beşiktaş inat eder gibi Arena da Arena diye tutturmuş durumda. İnat etmekten başka akla bir şey gelmiyor zira Fenerbahçe stadı ulaşım açısından çok daha rahat bir stad ve kapasiteleri hemen hemen Arena ile aynı. Beşiktaş'ın Arena'yı istemesi biraz da hükümetin yönlendirmesi sonucu oluşuyor gibi. Zira Hükümet tam anlamıyla stad konusunda da faşistlik yapıyor, intikamcı bir zihniyetle Galatasaray'ı baskı altına alıyor. 

Ünal Aysal rakip taraftarlarca dalga konusu edilmesine rağmen en sevdiğim çıkışı Mehmet Ali Birand'ın 'Başbakan Galatasaray taraftarına 14 Ocak'tan dolayı kırgın mı sizce?'' sorusuna ''20 milyon Galatasaray taraftarı Akp'ye oy vermiştir.'' diyerek 'başbakan Galatasaray taraftarına ve camiasına kırgın olamaz demiştir. Bir nevi karşısına alamaz demiştir. Bu stad konusunda o kadar baskı yememize rağmen yönetimden kimse ses çıkarmamıştır. Yönetim bile Galatasaray camiasının gücünden haberi yok açıkcası. Çıksınlar basın toplantısı yapsınlar ve biz anlaşmaya sadık kalarak hakkımızı kullanıyoruz ve Beşiktaş'ı Ali Sami Yen'e kabul etmiyoruz , bizim açımızdan bu stad konusu kapanmıştır desin. Türkiye'nin Avrupa'da men edilip edilmeyeceği belli olmadığı bir ortamda Galatasaray taraftarı 40 bin kombine aldı, yönetim de taraftara kulak asıversin artık.

Beşiktaş mali kriterler yüzünden Avrupa'ya alınmayan bir takım bu sene. Hangi para ile İnönü arazisine stad yapacaklar, ne kadara mal olacak ve kaç senede bitecek ? Resmi izinler bile alınmamışken , stad inşaatı ne zaman başlayacak ? Arena'da oynama istekleri yerine gelirse kaç sene oynayacaklar, kesin bir şey söyleyebiliyorlar mı? Eğer oynarlarsa Ali Sami Yen'de locası olanlar Beşiktaş maçlarında localarında bulunmak isterlerse bu sorun nasıl ortadan kalkacak ? Galatasaray Mecidiyeköy'deki araziden feragat edip devlete milyonlarca euro kazandırmasına rağmen ''Galatasaray'a stadı devlet yaptı'' söylemlerine maruz kalmıştır. Şimdi Beşiktaş'ın bu stadı nasıl yapacağının da takipçisiyiz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstersen küfür edebilirsin yorumunda. Hakediyorsam et.