4 Mayıs 2012 Cuma

Şikenin sahaya yansıyamamış olması

Dünya'nın en çok ilgi gösterdiği, ülkemizin bir yaşam biçimi olan futbol malesef gün geçtikçe kan kaybediyor. Taraftarların kafasında soru işaretleri giderilmiş artık ünlem oluşmaya başlamış durumda.

3 Temmuz'dan bu yana bir karara varamayan, şike pisliğine bulaşmış takımları kurtarmak için çeşitli alicengiz oyunları düzenlenmiş durumda. Mehmet Ali Aydınlar 58'i değiştirmeye çalışmış başaramamış, istifa etmişti. Yerine gelen Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören darbe niteliğinde bir kararla kimseye sormadan etmeden 58. maddeyi değiştirmiştir. 

Şike mi yapıldı yoksa teşebbüs mü edildi tartışmaları bile büyük bir mantık hatasıyken 58. maddeyi değiştirirek herkesi futboldan soğuttular. Madem herkes temiz, niye 58. maddeyi değiştiriyorsunuz? 

O kadar çirkin şeyler yapılıyor ki, para için futbolun kirlileşmesi meşru kılınıyor. Peki taraftarı bu oyundan soğutursanız o paralar nereden gelecek? 

Demirören'in TFF başkanlığına getiriliş amacı belli. Gerekirse ülke futbolu tüm anlamıyla yerin dibine girsin ama rantçılara zarar gelmesin, küme düşme cezası bir şekilde bertaraf edilsin. 

Şike sahaya yansıdı mı yansımadı mı diye akla mantığa uymayan bir şey tartışılıyor. Şikenin sahaya yansıması için ayarlanmış futbolcunun kendi kalesine gol mu atması gerekiyor, bilerek kırmızı kart mı yemesi gerekiyor. Bunu ''şike sahaya yansımadı'' diyenler bile bilmiyor. 

58. maddenin değiştirilmesine önce karşıyız diyen, daha sonra değiştirilmeli diyen Nihat Özdemir ve Fb yönetiminin şimdi ölü taklidi yapmaktalar. Namusumuz denilen Cas davasının neden geri çekildiğini açıkladığını sanan ama açıklayamayan Fb yönetimi spor camiasında da saygınlığını tamamen yitirmiştir. 

Eğer şike sahaya yansımamışsa neden toplamda 22 maç bu teşebbüse devam ediliyor? 1 kere denersin, 2 kere denersin, 3 kere denersin. Bu kadar üst üste teşebbüs etmek de neyin nesidir? Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçının ilk yarısı 2-2 iken devre arasındaki konuşmalarda ''Rahat izle, rahat ol. Ayarladım, kazanacağız'' vari konuşmalar oluyor. Maçı 4-2 Fenerbahçe kazanıyor. Ama sonra şike sahaya yansımamıştır deniyor. Tartışılan şeye bir kere daha dikkat çekiyorum. Şike var ama sahaya yansımış mı yansımamış mı. 

Teşebbüsün bile küme düşme cezası verilmesi gerekiyorken neden 58. madde bir suç işlendikten sonra değişiyor, bunu gelecek nesillere nasıl anlatacaksınız? Fenerbahçeliler hiç mi bundan 10 sene sonrasını düşünmüyor? Temiziz diyorsanız neden 58. maddenin değişmesine karşı çıkmıyorsunuz? 

Avrupa'ya alınmıyorsun, dava açıp vazgeçiyorsun. 58. madde değişiyor ses çıkarmıyorsun. Google'a tapeler yazınca çıkan konuşmalar neyin ne olduğunu gösteriyor. 

Fenerbahçe yönetimi de, Tff yönetimi de her şeyi bu kadar net belli etmiştir. Geçen sene oynanan lig şaibeli bir ligdir. Basiretsiz Tff bu şaibeyi yapanlara ceza verecek kapasitede değildir. Umarım Uefa ve Fifa gerekli cezai yaptırımları uygular.